Esküvő az erdőben

Nem könnyű most bármit is tervezni. Nagy a bizonytalanság a koronavírus miatt az esküvők körül is. Mind aggódunk egy kicsit, bármennyire is próbáljuk kizárni a külvilágot. Azonban biztató számomra, hogy pont ebben a vészterhes időszakban olvashatunk egyre több hírt az emberi összefogás erejéről. Fiatalok vásárolnak be időseknek, éttermek ingyen szállítanak kórházi dolgozóknak, cégek ajánlják fel eszközeiket a távoktatáshoz. És nem utolsósorban az esküvői szolgáltatók is nagyon rugalmasan próbálnak megoldást találni a halasztásra kényszerült pároknak. Bárhogy is lesz, együtt ezt a kihívást is le fogjuk győzni!

A nehéz idők miatt szimbolikus jelentőségű volt számomra Levi és Johanna szövetségkötése. Eredetileg ők is áprilisban szerettek volna házasodni. Természetesen az eredeti tervek alapján ez lehetetlenné vált. Ezért úgy döntöttek, hogy magát a szertartást előrehozzák és szűk körben egybekötik az életüket. Mindezt egy gyönyörű erdei tisztáson a naplemente fényeiben. Hiszen pont ezekben a helyzetekben jön legjobban a SZÖVETSÉG. Ha tudod, hogy a másikra is biztosan számíthatsz, sokkal könnyebb szembenézni a legsötétebb pillanatokkal is.

Vita nélkül elismerem, hogy fontos a szép, gondosan megszervezett esküvő, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Nyilván mindenki erre vágyik. Azonban még fontosabb, ami utána jön. Tudjátok, a jóban-rosszban. Hisz enélkül az esküvő is értelmét veszti. Úgy gondolom ez a szituáció egy jó emlékeztető arra, hogy a külsőségek mellett az igazán lényeges dolgokra is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az esküvőre való készülődés során. Az odaadó szeretetre. Az áldozathozatalra a másikért. A kitartásra akkor is, amikor összecsapnak a hullámok a fejünk felett. A “tökéletes” esküvő fontos, de a jó házasság még fontosabb.

Tartsatok ki és ha bármiben tudunk segíteni nektek, írjatok bátran!