Beloved Weddings esküvői fotó és film

View Original

Így válassz rossz esküvői fotóst!

  1. Kerüld a személyes benyomást

    A fotózás félig pszichológia. Vagy mondhatom hétköznapi nyelven is: fotós és alanya között szükséges a “kémia”, hogy működjön a dolog. A szerződés előtt ne tartsatok videóhívást és személyesen se találkozzatok! Így legalább 50% esélyetek máris van arra, hogy kikészítitek egymást a nagy napon.

  2. Kizárólag ajánlás alapján válassz

    Legalább annyiféle esküvőfotós közül választhatsz, mint amennyi csokit Gombóc Artúr fel tudott sorolni. Van a művész, a művészkedő, a riporter, a hipszter, a borongós, a hagyományos, a lelkes amatőr, a kiégett profi… Számtalan stílus és személyiség. A munkatársadnak és a férjének tökéletesen bevált a riporteri stílust képviselő, országos hírű XY. Foglaljátok le ti is rögtön! Nem érdemes megnézni a munkáit, hiszen biztos, hogy teljesen azonos elképzeléseid vannak a fotókat illetően, mint a kollégádnak.

  3. Az útiköltség legyen az elsődleges szempont

    Sajnos az esküvőhelyszín környékén csak három fényképészt találtál az online keresés során. Sebaj, ők biztosan nem kérnek útiköltséget. Nem érdemes tovább keresni! (Igaz, a benzinpénz a teljes fotós-költségnek csak kb. az 3-5%-át teszi ki, de kit érdekel!)

  4. Kérj meg egy ismerős ingatlanfotóst

    Ahogy az építőipari szakember is lehet kőműves, villanyszerelő vagy éppen tetőfedő, úgy a fotográfiának is számos alkategóriája létezik. De téged ez ne érdekeljen! Aki profi ingatlanfotókat készít, az egész biztosan boldogulni fog egy 100 fős rendezvényen is a “beállított” fotókról nem is beszélve.

Ha ezeket a pontokat betartod, akkor garantálom, hogy megtalálod a “rossz” fotóst a feladatra. Ha mégis inkább olyat szeretnél választani, aki nem megy az idegeidre és passzol a stílusoddal, akkor kérj ajánlásokat, használd a keresőt is, de csekkold le mindegyik jelölt portfólióját, szűkítsd le a kört. Konzultálj a szimpatikus fejekkel és válaszd azt, akiben személyként és szakemberként is maximálisan meg tudsz bízni. Sok sikert!

További blogbejegyzéseket itt találsz sok-sok fotósorozattal, így képbe tudsz kerülni a Beloved Weddings fotó- és filmes műhely vizuális stílusával is. Jól gondold át, hogy megnézed-e!