The Beloved Wedding - a mi esküvőnk

   Ennél nehezebb dolgunk talán még nem volt a blog írása során: frappánsan összefoglalni a saját esküvőnk történetét. Legyen a poszt személyes, de ne túláradó. Térjen ki minden fontos részletre, de ne csapongjon. Reméljük sikerül! 
   Augusztus második szombatján keltünk egybe - bő fél év szervezés után. A szervezés oroszlánrészét nem adtuk ki a kezünk közül. Elég perfekcionisták vagyunk, szerettük volna, ha pontosan megvalósulnak az elképzeléseink. Utólag viszont belátjuk, hogy nagyon nagy terhet vettünk a vállunkra. Az utolsó hetek felettébb stresszesek voltak. Nem lett volna butaság szervezőt fogadni. Bevontuk viszont egy barátunkat, Hannát a folyamatokba. Ő segített szervezkedni az utolsó időszakban és koordinált az esküvő napján. Nélküle biztos, hogy káosz lett volna, hihetetlenül hálásak vagyunk neki!!
   A helyszínünk egy bakonyi gyöngyszem: Gézaháza volt. Győző a környéken lakott még gyerekként, így benne ötlött fel lehetőségként a vidéki Eszterházy birtok. Hatalmas szerencsénk volt, ugyanis pont most tavasszal nyílt meg a vadászház vendégfogadóként. Mi persze a kúria előterét választottuk a főbb történések hátterének. Ha valaki a készülődés során megkérdezett bennünket az esküvő koncepciójáról, stílszerűen valami ilyesmit válaszoltunk: ...olyan hangulatot szeretnénk, mint amikor egy nemesi család ellátogat a vidéki birtokára. Elegáns, de nem feszengős. Természetes és őszinte. Szóval olyan Beloved-os. 
   Azt még be kell vallani, hogy nagyot kockáztattunk. Mindenképp szabadtéri esküvőt szerettünk volna az elejétől a végéig. Erre tökéletesen alkalmas is a helyszín. "B" terv viszont nem volt eső esetére. Feltettünk hát mindent egy lapra...és nyertünk. Kicsit hűvös volt, de hála Istennek nem esett. Ezt azért ne csináljátok utánunk. :)
Folytatás a képek alatt.   

   Az esküvőre készülve a legtöbben persze azt kérdezték, hogy ki lesz a fotós? Legalább 100szor elhangzott ez a kérdés. Az a helyzet, hogy ez volt a legkönnyebb döntés. Győző még a szárnypróbálgatása során kapcsolatba került Gáborral és Eszterrel, azaz a Bell Studioval. Aszisztenskedett nekik és rengeteget tanult. Nem volt kérdés, hogy őket akarjuk. És nagyon hálásak vagyunk, hogy elvállaltak minket! 
   Eszti szeret kézműveskedni és ügyes is benne, így számos dolgot saját kezűleg készített el. A fejdíszét, az ültetőkártyákat, a logónkat, a köszönőajándékokat... A ruha terve is Eszti ötleteiből indult ki, de kellett hozzá Ági (Virágzó Magnólia) szakértelme és tanácsai is. Külön köszönjük, hogy a ruha pont olyan lett, mint a papírra vetett terv. 
   A dekorhoz is mi gyűjtöttünk össze bizonyos elemeket: Pankától réz gyertyatartókat kölcsönöztünk például. Aznap hajnalban pedig a családdal mi szüreteltünk fűzfa leveleket az asztaldíszekhez. Persze csomó minden a végére maradt, így a végén nagy hajtás volt. De ettől sokkal személyesebb lett az esküvő! Annyi eszünk viszont volt, hogy a dekor aznapi kivitelezését profikra kell bízni. Itt sem hezitáltunk, hanem kedves barátainkat, Viktor és Salomét (Toboz Művek) kértük meg a feladatra. Még Győző fotózta az esküvőjüket, ezért is különleges, hogy most ők dolgoztak a mi napunk sikerén. Nagyon jól eltalálták az ízlésünk mind a grafikák, mind a dekor területén.
   A torták és a sütik szintén a kissé arisztokratikus eleganciát tükrözték. Nem más dolgozott rajtuk, mint Panni (Édes Panna), Eszti húga. Gyönyörűek és finomak lettek! 

   És hogy hogy éltük meg mindezt? Igaz a közhely, rendkívül gyorsan elillan az esküvő napja. Tudatosan meg kell élni! Bár voltak izgalmak az utolsó napokban a szervezés és az időjárás körül, aznapra valahogy mindez eltűnt. Nem az apró hiányosságokra koncentráltunk. A készülődéstől az esti mulatságig hajtott bennünket az adrenalin. Sokszor fülig ért a szánk. Nem pózoltunk, hanem átadtuk magunkat ennek a hatalmas és ünnepélyes kavalkádnak. Jó volt látni, hogy mennyien örülnek nekünk. Csodás barátaink vannak! Az egyik legkedvesebb emlékünk a nyitótánc. Ránk vall, hogy mindössze kétszer próbáltuk el. Mármint az alaplépéseket, melyeket ott spontán kombináltunk. Egyedül azt sajnáljuk, hogy vége, többé már nem lesz esküvőnk. Pedig átélnénk, újra és újra! 

Fotók: Bell Studio-Esther&Gabe
Menyasszonyi ruha: Virágzó Magnólia
Vőlegény ruha, mandzsetta gomb: Bugatti, Cross & field
Dekoráció és grafikák: Toboz Művek
Torta és sütik: Édes Panna
Szervező és helyszíni koordinátor: Hofstetter Hanna
Fodrász: Czinege Donát
Smink: Czink Judit (Mézes Manna)
Fejdísz: Eszti saját kezűleg
Réz gyertyatartók: Panka kertje
Arany keretek: Evergreen wedding & more
Séf: Kovács Dominik
Helyszín: Gézaháza, Hubertus Fogadó

Továbbá hálával tartozunk még Grósz Istvánnak, Farkas Benedeknek, Horváth Péternek és Barbinak valamint Bolla Zoltánnak. Köszönjük!

Ha nektek is hasonló terveitek vannak, írjatok nekünk és kérjetek ajánlatot itt! 

"Csipketél" - januári esküvői inspiráció

A téli esküvő nem mindenkinek való. Ha már a havazás gondolatától is kiráz a hideg, inkább a melegebb évszakokat érdemes választani. Amennyiben viszont a forralt bor, a bakancs alatt ropogó hó és a fenyőillat jut eszedbe a téli hónapokról, meglehet, hogy el tudsz képzelni egy hófehér esküvőt is. Ezen gondolatok mentén szerveződött kis csapatunk. Egészen Alsóbogátig (Somogy-megye) utaztunk, hogy összehozzuk a tökéletes téli inspirációt. Hófátyol és napfény összerázva, majd egy nagy adag szeretettel megszórva. Ez a Csipketél projekt - fogadjátok nyitott szívvel!

A helyszínünket külön is szeretném kiemelni nektek. A VILLABOGArT örökre belopta magát a szívünkbe. A 13 hektáros területen található egy ősfás, a romos Festetics-Inkey kastély és tökéletesen felújított 1700-as évekbeli jelenlegi vendégház, valamint más rendezvényépületek és apartmanok. A tulajdonosok nagyon barátságosak és látszik, hogy teljes szívüket beleteszik az ingatlanegyüttes gondozásába és renoválásába. Jó hír, hogy a kastély rendbehozására is készen állnak a tervek! Kiváló esküvői helyszín, ha eleganciára és egyben nyugalmat biztosító környezetre vágytok. 

Akik létrehozták mindezt és akiket szívből ajánlok: 
Fotók: Beloved
Esküvői ruhák: Celeni
Öltönyök: AC su misura
Smink: Bridal Beauty Agency
Fejdíszek: Rienne Creations
Ékszer: dorivisy 
Torta: ASZTALKA
Dekor és meghívók: Toboz művek
Modellek: Jenny, Attila (europeface)
Koncepció: Celeni és Local Weddings 
Szervezés: Local Weddings
Helyszín: VILLABOGArT Vendégház

Angol arisztokrata esküvői inspiráció

Tudom, hogy mire vágysz. Például romantikára. Hiszen a szerelem az egyik legfontosabb dolog az életben. Adjuk meg a módját. A McDonaldsba menjenek a tinik randizni. Vagy leginkább ők se. Na és eleganciára. Egy szép ruhában egyből magabiztosabb az ember lánya. Vagy fia. Biztonságra. Olyan biztonságra, amit csak egy másik személytől kaphatsz meg igazán. Amikor átölel, tudod, hogy ketten bármivel megbírkóztok. És persze egy kis jazzre. Ezt nem is kell magyarázni. 

kastely-eskuvo-inspiracio-gatsby-art-deco-ősz-meghivo-daalarna-fotozas.jpg

Pontosan ilyen alapokra helyezkedve teremtettük meg a most bemutatott esküvői inspirációs fotózásunkat. Az 1920-as évek angliájában találtuk meg a hozzávalókat. Ha érdekelnek a képek és a részletek, ITT MEG TUDOD NÉZNI ŐKET.