Így kérj árajánlatot, hogy a szolgáltató rajongjon érted

Amikor elkezdted szervezni (a pároddal) az esküvőt, még nem sejtetted, hogy mekkora kihívásra mondtatok igent. Hisz nem szeretnél sokat: vegyenek körül a családod és a barátaid, hogy közösen ünnepeljétek életetek új kezdetét.
Aztán közben rájössz, hogy ahhoz az egyetlen naphoz mennyi szervezésre lesz szükség, hogy minden úgy menjen, ahogy megálmodtad. Kell egy hozzátok illő helyszín. Meg kell találni az álomruhát. Kellenek meghívók és ültetőkártyák. Menülapok. Dekoros. Ja és kell valaki, aki megörökíti mindezt. És ceremónismesterre szükségünk lesz? Szervezőre? 

A lényeg tehát: az esküvő rengeteg ember közös erőfeszítésén alapul. Ti vagytok a karmesterek. A szolgáltatók pedig a "zenészek". De mitől működik jól egy zenekar? Erőskezű karmester? Hideg. Pénz? Fontos, de nem talált. Bizalom és harmónia? Igen, ezek már közelebb állnak a valósághoz. Ha a zenekar rajong a karmesterért, akkor mindent hajlandó megtenni a kedvéért.

Beloved-Mate-Laura-148.jpg

Hogy írj tehát árajánlatkérést, hogy megszerezd ezt a rajongást? 
1. Szólítsd meg a szolgáltatót! (Nem, a "Tisztelt fotós" nem számít megszólításnak.)
2. Írj pár mondatot, hogy miért őt kéred fel az együttműködésre. Így érezni fogja, hogy értékeled a munkáját. 
3. Írj az esküvőtökről. Milyen lesz a stílusa? Mitől lesz különleges? (Helyszín, menyasszonyi ruha, programok, stb)

Végezetül itt van két valódi árajánlatkérés, amit az utóbbi időben kaptam. Döntsd el te, hogy vajon melyikre válaszoltam nagyobb lelkesedéssel.

1.
Szia!
Esküvői fotózásra szeretnék ajánlatot. Nagyon köszönöm.

2. 
Kedves Beloved!
Csodálatosak a képeitek, pont olyan stílusúak, mint amilyet elképzeltünk a saját esküvőnkre:) 
A vőlegényemmel, Petivel, két és fél éve vagyunk együtt és most szeptemberben kérte meg a kezem, Korfun. Már a lánykérés is a szabadban volt, és az esküvőt is inkább természetközelibben tervezzük, természetesen a tengerpart nélkül:) Valószínűleg a hármashatárhegyi Hangár lesz a helyszínünk, a pontos dátum pedig szept. 16. vagy 23. 
Szeretnénk ha az esküvőnk nem a klasszikus vonalat követné, sokkal inkább lenne letisztultabb, frissebb, természetesebb. 
Mindketten szeretünk túrázni, illetve mindkettőnk foglalkozik/foglalkozott valamilyen módon az építészettel, így odavagyunk a furi régi és kevésbé régi elhagyatott épületekért..
Nagyon örülnénk, ha ti fotóznátok az esküvőnket, erre szeretnénk most árajánlatot kérni tőletek.
Üdv,
xy és yx