3 érv a jegyesfotózás mellett

 
filmes-jegyesfotozas
filmes-jegyesfoto-romai-part
 

Először is, mi az a jegyesfotózás? Az esküvő előtti könyedebb hangulatú páros fotózás. Akár néhány hónappal is meg lehet tartani az esemény előtt, nincsenek szigorú megkötések. (A neve félrevezető lehet, nem kell szorosan az eljegyzéshez kötni.) A pár ilyenkor még nem az esküvői ruhákat viseli, hanem kicsit elegánsabb, vagy akár hétköznapi darabokat. Persze itt is érdemes kerülni a mesterkéltséget, és a stílusunkhoz illő ruhákat választani. Lényeg, hogy jól érezzétek magatokat, hisz ez a képeken is visszajön. És hogy mi értelme ennek az egésznek? Hadd foglaljam össze röviden:

1. Ismerkedés a fotóssal és a "modell szakmával"
Valljuk be, legtöbbünk ritkán áll kamera elé, (leszámítva persze a szelfiket és a karácsonyi csoportképet). Éppen ezért egy "hivatalos" fotózás alkalmával többségetek kezdetben elég félénken és bizonytalanul mozog az objektív előtt. Azért persze nem kell nagyon aggódni, ez közben felenged. Pláne, ha a fotós is képes a könnyed hangulat megteremtésére. Azt talán nem is kell mondanom, egy ismerős kamerája előtt sokkal kevésbé vagyunk megszeppenve. Így a jegyesfotózás már csak azért is jó, mert így az esküvőn már ismerősökként köszöntjük egymást, sokkal könnyebben megy minden.

2. Még lehet korrigálni
Bár jobb, ha ez már korábban kiderül, de ha mégis rossz döntést hoznátok a fotós kiválasztásakor, akkor a jegyesfotózás után még lehet korrigálni. Ez a sorozat bármikor megismételhető, de esküvőből csak egy van! Ha nem tetszenek a jegyesképek, vagy egyszerűen csak nem alakul ki az az összhang köztetek, váljatok meg a fényképésztől.

3. Meglepetés az esküvőre
Ha eltitkoljátok a fotózást a család és az ismerősök elől, akkor a képeket meglepetésként is be lehet mutatni az esküvőn. Egy klassz slideshow az esküvő egyik csúcspontja lehet, a vendégek biztos irigyelni fogják a profi képeket. Ráadásul ha kinyomtatjátok a fotókat, akkor dekorációnak is fel lehet használni őket.