'20as évek fotózás - így készült

Október végén láthattátok az 1920as évek angliája által inspirált fotózásunk képeit. Most pedig kicsit beleshettek a kulisszák mögé.

Az ötlet
Az ötlet már jóval korábban, talán valamikor a nyár folyamán jött fel bennem. Persze akkor még csak nagyon homályos elképzeléseim voltak. Nagyon kedvelem a gatsby korszak fejdíszeit és eleganciáját, valamint a kastélyok világát. A Downton Abbey sorozat pedig hatalmas kedvenc és pont ezt a világot mutatja be nekünk. Így ezek voltak a kiindulópontok. A tényleges szervezés végül ~1 hónapot vett igénybe. Ez alatt állt össze a résztvevők listája és a végleges koncepció. 

A kastély
Mondanom sem kell, az alapkoncepcióban egy kinti fotózás szerepelt, kastéllyal a háttérben. Na igen, csakhogy ősszel nem a kiszámíthatóságáról híres az időjárás. Természetesen a szemlén gyönyörű napsütéses időben csodáltuk meg a kinézett helyet (első kép), a fotózás napján viszont végig borult volt az idő. Ezért is volt hatalmas szerencsénk a választott kastéllyal (Tóalmás, Andrássy-kastély). Ahogy láthatjátok, egy gyönyörű Pálmaház is az épület része. Mivel három oldalról üvegfal veszi körül, így már majdnem olyan, mintha kint a parkban fotóztunk volna. 

Beloved-Gatsby-17.jpg

A kastély egyébként bibliaiskolaként üzemel, napi használatban van. A Pálmaház ebédlőként funkcionál. Így persze érkezés után kezdhettünk azzal, hogy kihordtuk az összes asztalt és széket a teremből. Az üvegek pedig teljesen be voltak párásodva, így kinyitottuk az összes ablakot - úgy is maradtak, amíg végeztünk. Mondanom sem kell, elég hamar kiegyenlítődött a benti és kinti hőmérséklet. Nem véletlen dolgoztunk végig nagykabátban. 

A pakolászás után nagy sürgés-forgás következett. Kaptunk egy másik termet is, ott zajlott a smink és az öltözködés. Mivel a korra nem volt jellemző az erős smink, így Kriszta is natúr vonalakban gondolkozott. Nagyon kedveljük, amit kihozott belőle. Egyszerű, természetes, mégis kellőképpen nőies. Így is lehet!

Mindeközben elkezdődött a díszlet összeállítása is. Emesének rendkívül örültem, amikor elvállalta a projektet. Olyan dekorációt rakott össze, ami még a legszebb elképzeléseinket is felülmúlta. A dekor koncepció esetében is a Downton Abbeyből indultunk ki. Úgy szerettük volna középpontba helyezni a csillogó aranyat és ezüstöt, hogy megmaradjon az ízlésesség határai között az összkép. 
Viktor és Salomé pedig még gyorsan elvégezte az utolsó simításokat a név- és menükártyákon, meghívókon. Csakis dícséret járhat érte, hogy milyen összhangot értek el a dekorral. 

Szandra sütijeiért szintén elképesztően hálás vagyok. Hozták az általam olyannyira kedvelt minimál stílust. Tökéletes bizonyítékként is felhasználhatóak arra, hogy az egyszerűség a legkifinomultabb elegancia alapkelléke. Ja, és rettentő finomak voltak. Igen-igen, a végén megettük őket. 

Amíg a többiek foglalatoskodtak, én és Eszti elkezdtük befotózni a részleteket. A csodás Daalarna ruhákat, Erika finom fejdíszeit és a Vandáék által biztosított gyöngy ékszereket. Ezek azok a részletképek, melyek keretbe zárják a történetet, megalapozzák a sorozat hangulatát. 

A részletek befotózása közben a többi összetevő is elkészült, így kezdődhetett a legizgalmasabb rész! Levente és Alma a való életben is párt alkotnak, így nem volt nagyon nehéz dolgunk. Ezt nagyon fontosnak éreztük. Valódi érzelmeket akartunk megörökíteni, így nem is gondolkodtunk profi modell-pár felkérésében. 

Talán három körül kezdtünk el fényképezni egészen sötétedésig. Három ruhát is kaptunk, nagyon feszes volt a tempó. A ruhacserék alatt fotóztuk be a főasztalt és a desszertasztalt, valamint a meghívókat és grafikákat. Egyedül azt sajnálom, hogy mivel az elejétől a végéig fotózni kellett, ezért nem nagyon tudtunk eszmét cserélni a többiekkel. Majd legközelebb!

Mivel az anyag 90%-a filmre készült, másnap elvitte a futár a laborba és már csak várni kellett az eredményt. És nagyjából innentől már ismeritek a sztori többi részét. (Ja igen, a végén természetesen visszapakoltuk az asztalokat a terembe levezetésképpen.)

Fényképek és koncepcióBeloved esküvői fotó 
Menyasszonyi ruhák: Daalarna - Benes Anita
Dekoráció: Natural Wedding Decor 
Meghívók és grafikák: Toboz művek 
Torták és sütik: Egy csipet torta 
Férfi ruhák: Kele'man férfi divatáru szaküzlet' 
Fejdíszek: Bridal Mirage - egyedi esküvői kiegészítők 
Gyöngy ékszerek: karikagyuru.com 
Smink: Godó Kriszta Make-up artist 
Frizura: Bernáth Tímea, Wood Hair 
Székek: Amerikaiszek.hu 
Modellek: Alma Vetlenyi és Levente Zékány 
Szőrme: Zita Filomena Csabai 
Helyszín: Andrássy kastély, Tóalmás
Fotólabor: Carmencita Film Lab, Spanyolország